Ciasta deserowe z Cukierni Ptyś

Ciasta deserowe i desery cherry, snikers, czy brulle to wyjątkowe słodkości przygotowane na bazie biszkoptu nasączonego aromatycznym likierem i przełożonego kremem z dodatkiem owoców oraz orzechów. Jeżeli masz ochotę na delikatnie ciasto deserowe do kawy, sięgnij po prawdziwą symfonię smaków, skomponowaną przez cukierników w Deserze Mozart. Biszkopt czekoladowy został przełożony dwoma rodzajami kremu: orzechowo-czekoladowym i kremem z białej czekolady z lekką nutą pistacji tworząc idealny balans aromatów.

ciasta deserowe

Deser cherry

Biszkopt czekoladowy przełożony kremem nasączonym alkoholem z dodatkiem wiśni

ciasta deserowe

Deser bezowy

Biszkopt przełożony kremem o smaku kawy z kawałkami bezy oblany belgijską białą czekoladą

ciasta deserowe

Pascha

Ciasto w smaku przypomina sernik na zimno z dodatkiem mleka, masła  i bakalii

ciasta deserowe

Kula hiszpańska

Delikatny czekoladowy biszkopt wypełniony puszystym kremem waniliowym z warstwą wiśni, na wierzchu posypany pudrem

ciasta deserowe

Deser pomarańczowy

Kompozycja delikatnej belgijskiej czekolady deserowej i musu pomarańczowego położonego na biszkopcie czekoladowym

ciasta deserowe

Deser cookies

Połączenie ciasta biszkoptowego przełożonego puszystym kremem o smaku ciasteczkowym z chrupką o smaku czekoladowym

ciasta deserowe

Deser Mozart

Biszkopt czekoladowy przełożony kremem orzechowo-czekoladowym i kremem z białej czekolady, z lekką nutą pistacji

ciasta deserowe

Deser hiszpański

Deser o wyrazistym smaku orzecha włoskiego, toffi i alkoholu z kawałkami bezy

ciasta deserowe

Deser sułtański

Kakaowy biszkopt z musem czekoladowym oraz bitą śmietaną z rodzynkami namoczonymi w rumie

ciasta deserowe

Deser bezowo-wiśniowy

Biszkopt przełożony kremem czekoladowo-wiśniowym                 i wyrazistą nutą alkoholu                 z kawałkami bezy 

ciasta deserowe

Galaretka brulle

Biszkopt przełożony kremem brulle i galaretką truskawkową     z kawałkami owoców

ciasta deserowe

Fantazja brulle

Biszkopt przełożony kremem brulle i fantazyjną kompozycją owoców

ciasta deserowe

Deser snickers 

Chrupiący biszkopt z orzechami włoskimi przełożony kremem o smaku wanilii                 z dodatkiem kokosa i alkoholu




Niezrównany smak naszych ciast i deserów zawdzięczamy naturalnym składnikom. Wyroby Cukierni Ptyś powstają wyłącznie z wysokiej jakości produktów. Opieramy się o najlepsze receptury, a nasza wyobraźnia nie zna granic. Oferujemy desery, które pochodzą ze wszystkich zakątków świata i nieustannie dostosowujemy receptury do gustu naszych Klientów. W pracowni powstają prawdziwe arcydzieła mistrzów wypieków, które serwujemy w postaci najsmaczniejszych ciast deserowych i słodkich deserów w Łodzi.

Deser cherry na bazie czekolady i świeżych wiśni

Poznaj przepis na jedno z najlepszych ciast deserowych z Cukierni Ptyś w Łodzi. Ze świeżych jajek, kakao, cukru i mąki tortowej pieczemy chrupiący biszkopt ze złotą skórką. Nasączamy go aromatycznym alkoholem, aby podkreślić głębię smaku i pobudzić kubki smakowe. Z dobrej jakości masła, żółtek i cukru pudru ubijamy lekki, puszysty krem wzbogacony soczystymi wiśniami. Tak powstają wyjątkowe ciasta deserowe, które podajemy w formie fantazyjnie udekorowanej kostki, by zachwycały smakiem i cieszyły oko wyrafinowanym wyglądem.

Ciasta deserowe i desery idealnie komponują się z filiżanką aromatycznej kawy, gdy masz ochotę na chwilę tylko dla siebie. Nasze słodkości są również doskonałym poczęstunkiem dla gości podczas spotkania towarzyskiego. Ciasta deserowe przygotowane przez mistrzów cukierników uświetnią wyjątkowe uroczystości rodzinne. Pragniesz podać deser przygotowany z wyjątkową starannością? Sięgnij po znakomite, świeżutkie wyroby z pracowni ciast, deserów, lodów i tortów Cukierni Ptyś.

Cukiernia Ptyś

Siedziba główna
Filia
Wszystkie ciasteczka na tej stronie są absolutnie pyszne. Zapoznaj się z warunkami współpracy, polityką prywatności strony i plików cookies