Tradycyjne babki kryją w sobie bogactwo smaku, który zaskakuje wyrazistością. Babki cytrynowe, czekoladowe i przekładane kremem to wyjątkowe ciasta biszkoptowe przygotowane na bazie klasycznej receptury. Masz ochotę na małe coś słodkiego na deser? Sięgnij po wyrazistą w smaku i delikatnie rozpływającą się w ustach babkę adwokatkę lub ciemną babkę czekoladową w polewie z naturalnej belgijskiej czekolady. Babki adwokatki wypiekamy z pysznego i delikatnego ciasta biszkoptowego, do którego obficie dodajemy ajerkoniaku oraz kakao. Całość wieńczy słodka polewa i chrupiące bakalie, którymi posypujemy wierzch tej wyjątkowej w smaku babki.
Niezrównaną jakość naszych ciast wypiekanych tradycyjnie – babki maślanej i babki biszkoptowej zawdzięczamy naturalnym składnikom. Wyroby Cukierni Ptyś powstają wyłącznie z wyselekcjonowanych, doskonałych produktów. Opieramy się o najlepsze receptury i chętnie korzystamy z przepisów na znane i lubiane ciasta. Mimo tego, że oferujemy pyszne desery, które pochodzą z niemal wszystkich zakątków świata, klasyczne babki cieszą się niesłabnącym powodzeniem Klientów. W naszej pracowni powstają różne wariacje na temat polskiej babki, wzbogacone maślanym kremem i czekoladą, które również warto spróbować w Cukierni Ptyś w Łodzi.
Autorskie pomysły na babki w połączeniu z tradycyjnym wypiekiem dają znakomite efekty. Zobacz, jak powstają jedne z najbardziej popularnych w Cukierni Ptyś w Łodzi – babki cytrynowe. Ze świeżych jajek, soku wyciśniętego z cytryny, cukru i mąki powstaje delikatne ciasto biszkoptowe, z którego pieczemy babki o tradycyjnym kształcie. Gotowe wypieki polewamy rozpuszczoną naturalną, belgijską, białą czekoladą. Babki mają piękny kształt, nabierają blasku i w całości prezentują się niezwykle okazale!
Pragniesz podać po niedzielnym obiedzie deser przygotowany z wyjątkową starannością? Sięgnij po znakomite, świeżutkie babki biszkoptowe z pracowni ciast, deserów i lodów Cukierni Ptyś.