Babki

       
Tradycyjny kształt i wyrazisty smak naszych babek zaskoczą niejednego.  Zapraszamy do wypróbowania naszej oferty babek.

babki

Babka adwokatka

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta biszkoptowego z dodatkiem ajerkoniaku i kakao


babki

Babka maślana

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta maślano-biszkoptowego, posypana prażonymi płatkami migdałowymi

babki

Babka herbaciana

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta biszkoptowego o aromatycznym ponczowym smaku, z rodzynkami i dodatkiem orzechów włoskich

babki

Babka cytrynowa

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta biszkoptowego z dodatkiem aromatycznego soku z cytryny, polana naturalną belgijską białą czekoladą

babki

Babka kremowo-orzechowa

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta biszkoptowego o aromatycznym ponczowym smaku przełożona kremem czekoladowym                  z dodatkiem alkoholu

babki

Babka czekoladowa

Babka wypiekana z pysznego         i delikatnego ciasta biszkoptowego z dodatkiem kakao i naturalnej belgijskiej czekolady, polana naturalną belgijską czekoladą





Tradycyjne babki z Cukierni Ptyś

Tradycyjne babki kryją w sobie bogactwo smaku, który zaskakuje wyrazistością. Babki cytrynowe, czekoladowe i przekładane kremem to wyjątkowe ciasta biszkoptowe przygotowane na bazie klasycznej receptury. Masz ochotę na małe coś słodkiego na deser? Sięgnij po wyrazistą w smaku i delikatnie rozpływającą się w ustach babkę adwokatkę lub ciemną babkę czekoladową w polewie z naturalnej belgijskiej czekolady. Babki adwokatki wypiekamy z pysznego i delikatnego ciasta biszkoptowego, do którego obficie dodajemy ajerkoniaku oraz kakao. Całość wieńczy słodka polewa i chrupiące bakalie, którymi posypujemy wierzch tej wyjątkowej w smaku babki.

Niezrównaną jakość naszych ciast wypiekanych tradycyjnie – babki maślanej i babki biszkoptowej zawdzięczamy naturalnym składnikom. Wyroby Cukierni Ptyś powstają wyłącznie z wyselekcjonowanych, doskonałych produktów. Opieramy się o najlepsze receptury i chętnie korzystamy z przepisów na znane i lubiane ciasta. Mimo tego, że oferujemy pyszne desery, które pochodzą z niemal wszystkich zakątków świata, klasyczne babki cieszą się niesłabnącym powodzeniem Klientów. W naszej pracowni powstają różne wariacje na temat polskiej babki, wzbogacone maślanym kremem i czekoladą, które również warto spróbować w Cukierni Ptyś w Łodzi.

Babki cytrynowe w polewie z białej, belgijskiej czekolady

Autorskie pomysły na babki w połączeniu z tradycyjnym wypiekiem dają znakomite efekty. Zobacz, jak powstają jedne z najbardziej popularnych w Cukierni Ptyś w Łodzi – babki cytrynowe. Ze świeżych jajek, soku wyciśniętego z cytryny, cukru i mąki powstaje delikatne ciasto biszkoptowe, z którego pieczemy babki o tradycyjnym kształcie. Gotowe wypieki polewamy rozpuszczoną naturalną, belgijską, białą czekoladą. Babki mają piękny kształt, nabierają blasku i w całości prezentują się niezwykle okazale!

Pragniesz podać po niedzielnym obiedzie deser przygotowany z wyjątkową starannością? Sięgnij po znakomite, świeżutkie babki biszkoptowe z pracowni ciast, deserów i lodów Cukierni Ptyś.

Cukiernia Ptyś

Siedziba główna
Filia
Wszystkie ciasteczka na tej stronie są absolutnie pyszne. Zapoznaj się z warunkami współpracy, polityką prywatności strony i plików cookies