Ciasta deserowe i desery cherry, snikers, czy brulle to wyjątkowe słodkości przygotowane na bazie biszkoptu nasączonego aromatycznym likierem i przełożonego kremem z dodatkiem owoców oraz orzechów. Jeżeli masz ochotę na delikatnie ciasto deserowe do kawy, sięgnij po prawdziwą symfonię smaków, skomponowaną przez cukierników w Deserze Mozart. Biszkopt czekoladowy został przełożony dwoma rodzajami kremu: orzechowo-czekoladowym i kremem z białej czekolady z lekką nutą pistacji tworząc idealny balans aromatów.
Niezrównany smak naszych ciast i deserów zawdzięczamy naturalnym składnikom. Wyroby Cukierni Ptyś powstają wyłącznie z wysokiej jakości produktów. Opieramy się o najlepsze receptury, a nasza wyobraźnia nie zna granic. Oferujemy desery, które pochodzą ze wszystkich zakątków świata i nieustannie dostosowujemy receptury do gustu naszych Klientów. W pracowni powstają prawdziwe arcydzieła mistrzów wypieków, które serwujemy w postaci najsmaczniejszych ciast deserowych i słodkich deserów w Łodzi.
Poznaj przepis na jedno z najlepszych ciast deserowych z Cukierni Ptyś w Łodzi. Ze świeżych jajek, kakao, cukru i mąki tortowej pieczemy chrupiący biszkopt ze złotą skórką. Nasączamy go aromatycznym alkoholem, aby podkreślić głębię smaku i pobudzić kubki smakowe. Z dobrej jakości masła, żółtek i cukru pudru ubijamy lekki, puszysty krem wzbogacony soczystymi wiśniami. Tak powstają wyjątkowe ciasta deserowe, które podajemy w formie fantazyjnie udekorowanej kostki, by zachwycały smakiem i cieszyły oko wyrafinowanym wyglądem.
Ciasta deserowe i desery idealnie komponują się z filiżanką aromatycznej kawy, gdy masz ochotę na chwilę tylko dla siebie. Nasze słodkości są również doskonałym poczęstunkiem dla gości podczas spotkania towarzyskiego. Ciasta deserowe przygotowane przez mistrzów cukierników uświetnią wyjątkowe uroczystości rodzinne. Pragniesz podać deser przygotowany z wyjątkową starannością? Sięgnij po znakomite, świeżutkie wyroby z pracowni ciast, deserów, lodów i tortów Cukierni Ptyś.